Wednesday, May 29, 2013

Hallo, Fru Olsen!

På død og liv. Jeg skulle aldri gifte meg med en Larsen. Ikke en Jensen. Og for all del;
ikke en Olsen. Uansett hvor kjekk eller vellykket en hvilken som helst fyr var kunne jeg ikke synke så lavt. Er du klar over at det er 50.655 i Norge som har Olsen som etternavn? Veldig spesielt og særegent. Vel, nyttårsaften ble det en Olsen ekstra. 


Er det plass til det egentlig, i det landet her? Begynner ikke Olsenbanden å bli litt for stor?
Av en eller annen grunn klarte han å lure meg. Vi inngikk et kompromiss: Vi kjører alle navnene begge to! Men vi vet jo alle det: Kjært barn har mange navn. Men jeg skjønner at det kan være slitsomt. Jeg må stave meg gjennom mine tjuefire bokstaver. Og det er et problem å være et såpass kjært barn. Ikke er det plass på postkassen med alle navnene. På brevene fra banken har de forkortet navnet mitt. På bankkortet er det forkortet. Til og med på Facebook er det ikke plass til hele navnet på en linje. Er det ikke plass til hele meg? Jeg må passe meg nå. For med dette innlegget kan jeg få 50.655 mennesker i Norge etter meg. 

Men ingen Olsen må ta dette personlig. Jeg har jo til sjuende og sist etter hvert forstått at fru Olsen er ganske så populær. Hun brukes som eksempler i mattestykker på ungdomsskolen og pensumlitteratur på universitet. Jeg kan jo være Mary-Kate og Ashley Olsens ukjente søster. Det er i hvert fall det jeg sier til meg selv.

Så jeg skulle aldri hete Larsen. Jensen. Og for all del ikke Olsen. Så han må være inderlig spesiell. Denne mannen min. Mandalitten. Er jeg ikke heldig? At jeg tok navnet Olsen vil alltid være et bevis på det. Det er en hyllest til mannen min. 

For han er så fin at jeg godt kan være 

Fru Olsen.

2 comments:

Yvonne said...

Man får alltid en så god følelse av å lese dine blogginnlegg.. Enten du skriver om du veldig alvorlig, eller noe litt mer tullete, som dette innlegget (eller, for deg er nok dette ganske alvorlig).. Mitt poeng er likevel: BEGYNN Å BLOGGE OFTERE! ! ! Det er liksom et så fint lyspunkt i hverdagen!

PS! Du er et fantastisk menneske uansett etternavn. Om en så spesiell person også skulle hatt et spesielt etternavn, ville det nok blitt litt for mye av det gode, så det er nok for det beste at det endte slik.

Love <3

Yvonne said...

.....kom forresten på en ting til fru Olsen... Nå må du nesten endre bloggadressen din også.. Til Sandra-lso.blogspot.com ;)