Monday, November 06, 2006

En vandrende søppelbøtte -jeg?

Snø.

Snø. Rent. Hellig. Vakkert. Til dritten kommer. Usnylig møkk, som ikke synes før det er mye der. Usynlig møkk som er i lufta som ikke synes før det lande på snøen. Vi går i denne dritten hver dag uten å merke det. Vi bryr oss ikke før vi ser det. Vi tenker at det ikke er noe å gjøre med det.

Akkurat som livet vårt. Verden er influert med all mulig slags søppel. Vi er søppelbøtter. Vi hiver innpå all umoralske tanker, rasistiske meninger, fordommer. Alt uten å legge merke til det.

Vi tenker det er vanlig, at det er slik det skal være.

men det skal det ikke.

Skal vi bare godta å bære søppel?
Vi er snøen. Opprinnelig er vi hvite og rene. Det er umulig å skjerme oss
totalt, og det er muligens ikke så lurt heller. Men vi kan være oppmerksom på det.
Fortjener du å være en vandrene søppelbøtte på to ben? Er ikke du, din kropp og dine tanker mer verdt enn alt drittet TVen, internetten og verden kommer med?

Det er avhengighetskapende. Man tror det er greit. At det ikke gjør noe. Man synker dypere og dypere. vil ha mer og sterkere. Man blir immun og tåler mer og mer.

Det handler om å ta ett valg. Jeg tar de valget nå
Jeg skal ikke isolere meg, men mitt liv, min personlighet er mer verdt enn å leve et liv som en vandrene søppelbøtte med armer og bein.






Jeg har ikke lyst til å være en søppelbøtte.

2 comments:

Maria said...

Sanne ord, syns virkelig ikke vi burde ta til takke med alle situasjoner kun fordi vi frykter at forandring vil føre mye trøbbel med seg.. Fordi vår logiske sans og fornuft vet bedre enn å bare godta alt uten videre diskusjon.

Ta den opptredenen vi så i kunstbanken som eksempel - problemet i dagens samfunn er at vi unngår alt som er slitsomt og byr på bekymring og eventuelt handling. Alle tenker at de har nok med seg selv og sine problemer, til å engang tenke på samfunnet rundt om i landet sitt eller verden.

Vi er nødt til å åpne opp øynene for andre ting enn spørsmål som hva vi skal ha til middag eller om vi har penger nok til å kjøpe den flotte genseren vi så på i helgen.. Fokusene vår er til tider rettet mot ubetydelige ting..

S said...

words of wisdom, Maria =)